"Psychomotorische therapie in Den Haag en Zoetermeer. Basis en specialistische zorg. Nadere info? bel 070-4272315."

De eerstvolgende training Rots en Water / Axenroos gaat in februari 2016 van start. U kunt uw kind alvast inschrijven. Leeftijd 10 / 13 jaar.

Therapie

Ieder kind gaat op zijn eigen manier om met problemen. Een kortdurende of intensieve begeleiding kan hierbij uitkomst bieden. Praten over een gevoel of probleem is voor een kind of jongere soms moeilijk. Dan zijn andere manieren nodig om zich te kunnen uiten. Psychomotorische therapie is een effectieve behandelvorm gebleken bij kinderen en adolescenten die zijn vastgelopen in hun motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Psychomotoriek is vooral een doe-therapie waarbij het bewegen, ervaren en beleven centraal staan. Er worden verschillende interventies gebruikt zoals spel, sport, muziek, tekenen en rollenspel. De therapeut praat wel, maar dat gaat meestal over wat uw kind denkt, doet of voelt tijdens de sessies.

Training

Praktijk Octaaf organiseert groepstrainingen, bedoeld voor kinderen en adolescenten. Tijdens de trainingen komen de vier Z’s, zelfbeeld, zelfreflectie, zelfredzaamheid en zelfinzicht aan bod. Voorafgaand aan de training worden samen met de deelnemer, de ouder en de trainer de leerdoelen geformuleerd.

Neem eens een kijkje bij de diverse trainingen. Met name de combitraining is ieder jaar weer een groot succes voor kind en ouder. Voor verdere informatie over de inhoud van de trainingen kunt u contact opnemen met praktijk Octaaf. Of verzeker uzelf van een plaats en geef uw kind alvast op voor een sociale en/of weerbaarheidstraining via het aanmeldformulier.

Voor wie?

Soms laat uw kind in gedrag of in woorden iets zien of horen, waar u als ouder of verzorger zorgen over maakt. Dit kunnen uiteenlopende dingen zijn, zoals: uw altijd vrolijke kind is de laatste tijd vaak somber of heeft regelmatig last van onverklaarbare buikpijn.  Soms zijn er aanwijsbare oorzaken, zoals ruzie thuis of op school, of het verlies van een geliefd iemand. Maar het komt ook voor dat u de oorzaak niet weet. Ook kan zijn/haar gedrag een ongewenst effect hebben op andere gezinsleden. Het kan daardoor moeilijk zijn om uw kind zelf te ondersteunen.   Op zo'n moment kan het zinvol zijn om contact op te nemen met een therapeut. Voor een onderzoek, behandeling of misschien alleen advies.

Contact

Neem gerust contact met mij op om kennis te maken en te bespreken of PMT geschikt is voor uw kind. U kunt rechtstreeks een afspraak maken, zonder tussenkomst van de huisarts.
Bel mij